Tuesday, January 26, 2010

Oh kancil

Tajuk post ni tak ade kene mengene dengan cerita cerita dongeng yang biasa lu orang dengar.Gua bukan budak kecik yang dengar cerita dongeng.Gua selalu layan berita berita sahaje.Bukan gua mahu bongkak,tapi tu ah realitinya.

Ok ok.Semenjak gua dapat lesen L itu hari,gua dah boleh merempit.Setakat Zamri Baba.gua pejam mata je.Petang tadi bapak gua suruh beli topup untuk abang gua.Motor tak ade,gua amek keputusan untuk bawak kereta,bukan gua tak pernah bawak kereta tapi masa first time gua bawak gua tak bukak lampu depan.Gua rilek je bawak malam malam buta,nasib baik gua tak mati.Petang tu gua confident.Gua start enjin, gua depankan seat.Lepas tu gua tekan klass gua msuk gear satu.Gua buat perlahan lahan.Gua cool je.(padahal gua rase macam tak sedap hati.)
Sampai depan umah jiran gua,kereta mati.Gua pelik.Entah mane salah gua,gua cuba ingat balik ape yg bapak gua ajarkan.Setelah banyak kali gua cuba,kereta pon bergerak.Gua happy.Sampai satu simpang,kereta gua buat hal lagi.Belakang kereta gua dah ader lori sama wira.Gua dah risau.Time gua nak jalan je,mati.Mau mati tengah jalan,konfem blog ni sudah tidak berpunya.!
Gua cuba lg.Gua tak putus asa.Gua tak nak hilang malu depan awek awek yang bersidai kat bus stop.Lepas beberapa minit,ade seorang mamat yang hensem gak ah nak melintas sama.Setelah dia tengok gua gelabah nak mampus.Dia cuba cakap sesuatu,gua tak faham.Lu ingat gua belajar bahasa OKU ke.?Tapi disebabkan gua pakai akal yang bijaksana,gua faham.CILAKAK,LANCAU,SIAL#@$##%^$#^,rupa rupanya gua tak tarik brek tangan dari tadi.Macam mane gua boleh lupa.Gua dah malu.Rasa macam gua nak balik jalan kaki.Gua pusing balik kereta gua,gua tak jadi pergi beli topup.Biar abang gua tak ade kredit,janji gua hidup lagi.Bila gua sampai kat rumah,gua diam je.Mengigil badan gua,gua amek air wuduk nak sembahyang asar.Tenang sikit hati gua.Dah 2 kes gua kantoi bawak kereta,kali 3 gua rasa nak bace doa sebelum bawak kenderaan.Kes pertama mak gua mengigil,kalo kes ke2 mak gua tau cmner.?Gua tak nak susahkan mak gua.

catatan:mak borek,anak rintik

4 comments:

Cik LeYha~~~ said...

time ko mak mggigil?

time aku mak demam 3 hari...lagi parah...kan abg sorg je pemandu berhemah..hahaha

takat awek2 indon yg bersidai kat bus stop pe kesah...

Cik LeYha~~~ said...

time ko mak mggigil?

time aku mak demam 3 hari...lagi parah...kan abg sorg je pemandu berhemah..hahaha

takat awek2 indon yg bersidai kat bus stop pe kesah...

Hany said...

HAHAHAHAHAHAA ! Wa nasihatkan luu,lain kali bagi lesen kua dulu baru bawak la k. HAHAHAHAHAHA

amira Q said...

haha..
ngek ko x tarik!